Bere WESTMALLE TRIPLE Tip Trappist Abatie Blonda 9.5 GRD Belgia - ST0,33L

Aceasta bere blonda este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea Westmalle. O bere cu maturare in butoi de lemn si refermentare in sticla. O bere cu arome fructate și de hamei, pe cât de agreabile, pe atât de nuanțate. O bere cu totul exceptionala.

Mai multe detalii

In stoc

Pret: 15,90 lei

Mai multe informatii

Westmalle Triple este o bere trapista belgiana.

Aceasta bere blonda este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea Westmalle. O bere cu maturare in butoi de lemn si refermentare in sticla. O bere cu arome fructate și de hamei, pe cât de agreabile, pe atât de nuanțate. O bere cu totul exceptionala. Acum dacă comandați un Westmalle sunteti servit cu un Triple, asta din cauza ca acum, 75% din vanzarea manastirii este reprezentata de aceasta bere. In trecut era exact invers, Double reprezenta cel mai vandut produs.

Daca ne intoarcem in timp, la anul 1934, inaugurarea unei noi unitati de productie coincide cu lansarea unei noi beri: Westamalle Tripel. Aceasta bere este considerata ca fiind "mama" tuturor berilor Triple din Belgia. Intre zidurile manastirii trapiste din Westmalle sunt produse acum trei tipuri de bere: Westmalle Tripel, Westmalle Dubbel, Westmalle Extra. Berile Tripel și Dubbel sunt oferite spre vanzare: aceste beri sunt disponibile în Belgia și Olanda și în mai multe locuri selectate din lume. Berea Extra se prepară doar de două ori pe an și este numai pentru uz intern: călugării și oaspeții abației beau această băutură la prânz.

Manastirea Trapista din Westmalle (numită oficial Abdij Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Jezus) a fost înființată la 6 iunie 1794, dar comunitatea nu a fost ridicată la rangul de manastire Trapista pana pe 22 aprilie 1836. Martinus Dom, primul abate, a decis ca abatia sa isi produca propria bere. Aceasta (prima) bere a fost preparata la 1 august 1836 si prima degustare a avut loc la 10 decembrie 1836. Primii berari din cadrul manastirii au fost părintii Bonaventura Hermans și Albericus Kemps. Prima bere a fost descrisă ca fiind cu continut redus de alcool și mai degrabă dulce. În 1856, călugării au adăugat o a doua bere, aceasta fiind prima bere brună puternică. Această bere brună este astăzi considerată ca fiind prima bere dubla a manastirii (dubbel, în limba olandeză). Actuala bere dubbel este derivata dintr-o rețetă preparată mai întâi în 1926. Vânzările locale au început în 1856. Fabrica de bere a fost extinsă și reconstruită în 1865, pe baza exemplului stabilit de manastirea Trapista Forges (langa Chimay). Vanzarile de bere către comercianți au început în 1921.

Berile Trapiste se produc numai in cadrul manastirilor trapiste.

Pentru ca o bere sa se califice pentru certificarea "Trappist", productia de bere trebuie sa fie intr-o manastire, calugarii trebuie sa se ocupe si sa controleze toate etapele procesului de productie iar profiturile din  vanzare trebuie folosite pentru a sprijini manastirea sau programe de caritate.

Poate sa para curios ca niste calugari sa-si dedice timp pentru prepararea berii. De fapt, calugarii respecta regulile Sf Benedictus, care cerea calugarilor sa se hraneasca si sa bea numai din fructul muncii lor efective, fizice.

Inca din Evul Mediu cateva manastiri au devenit foarte active in fabricarea berii,  bautura considerata "miraculoasa", fiind o bariera sigura contra epidemiilor motiv pentru care berea se bea in loc de apa. Din aceasta traditie s-au nascut berile begiene cele mai renumite. Beri in intregime naturale fara aditivi conservanti s-au alte chimicale, ele sunt cautate de catre toti cunoscatorii de bere si sunt simbolul perfectiunii in arta berii.

 bere%20trapista%201.jpg

Ca si "Bordeaux", Champane" , atributul "Trappist" este un termen de origine controlat: acest termen spune de unde vin berile, respectiv locul de productie. Berile Trapiste sunt in cea mai mare parte beri cu fermentare superioara (inalta), foarte diferite unele fata de altele. Clasificarea de "Trappist' este facuta numai de catre Asociatia Internationala Trapista. 

Berea Trapista este diferita de Berea de Abbey si de alte bere speciale.

In prezent numai unsprezece manastiri din intreaga lume se califica pentru folosirea termenului "Trappist", dintre care sase sunt in Belgia, doua in Tarile de Jos, una in Austria, una in Statele Unite si una in Italia. 

Berile "Trappist" recunoscute sunt urmatoarele: Chimay, Achel, Westmalle, La Trappe, Orval, Spencer, Rochefort, Tre Fontane, Westvleteren, Engelszell si Zundert

30 alte produse din aceeasi categorie