Vin Domaine Jonathan Didier Pabiot Pouilly Fume FLORILEGE Sauvignon Blanc BIO Franta - ST 0.75L
Un Sauvignon Blanc de Loara "old school" impresionant! Fin, proaspăt, vioi și dens, cu aciditate percutantă, arome de citrice, caprifoi și flori albe, combinate cu o mineralitate foarte pură, de praf de pușcă. Sfârșit lung, persistent.
Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Domaine Jonathan Didier Pabiot Florilège Pouilly-Fumé 2018
Producător: Domaine Jonathan Didier Pabiot - Pouilly-Fumé, Loire
Soi: Sauvignon Blanc - struguri certificați organic (Ecocert, Demeter) și culeși manual
Culoare: galben strălucitor
Miros: parfum impresionant, de citrice, măr verde, iarbă proaspăt tăiată, praf de pușcă
Gust: fin, proaspăt, vioi și dens, cu aciditate percutantă, arome de citrice, caprifoi și flori albe, combinate cu o mineralitate foarte pură, de praf de pușcă; sfârșit lung, persistent
Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, languste, homar, brânză de capră
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 8-10oC
Potențial de păstrare: 6-8 ani
Maturat 5 luni pe drojdii, în tancuri de inox.
Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Florilège este făcut din struguri proveniți din trei terroir-uri diferite ale domeniului: marnă, argilă și lut-silex.
Ediția 2017 - 16,5 Puncte Jancis Robinson
Jonathan Pabiot, fost campion de motocros, este noul copil minune al Văii Loarei și Pouilly Fumé-ului. Considerat a fi "următorul Didier Dagueneau", el a fost discipolul lui Didier Barral, celebrul producător din Faugères, de la care a învățat tainele viticulturii organice și biodinamice. La 21 de ani, el se întoarce la domeniul familiei din Pouilly-Fumé, dornic să aplice tot ce învățase. Dar tatăl său, Didier Pabiot, a patra generație de viticultori din Les Loges, nu s-a lăsat convins. Totuși, el i-a dat lui Jonathan, 1,5 ha de vie, moșțtenire de la bunicul său. Jonathan a mai închiriat 1,5 ha, pe care ulterior le-a cumpărat și a început conversia la viticultura organică. Așa s-au născut cuvée-urile de top Prédeliction și Eurythmie, aflate azi la atât de mare căutare. De aici, s-a dus vestea că Jonathan va fi cel ce va ridica nivelul Pouilly-Fumé-ului de calitate, așa cu o făcuse cu câteva zeci de ani înainte, marele Didier Dagueneau.
După nici șase luni, tatăl lui Jonathan a fost convins de rezultatele fiului său. El a decis să treacă la viticultură organică și pe celelalte 17 ha ale domeniului. Cu forțe reunite, cei doi Pabiot au reușit ca, în 2010, să obțină certificarea organică pe toate cele 20 ha, începând trecerea către viticultura biodinamică.
Astăzi, vinurile lui Jonathan au cucerit lumea prin puritate, precizie și vivacitate, fiind considerate unele dintre cele mai reușite vinuri ale apelațiunii.
Producător: Domaine Jonathan Didier Pabiot - Pouilly-Fumé, Loire
Soi: Sauvignon Blanc - struguri certificați organic (Ecocert, Demeter) și culeși manual
Culoare: galben strălucitor
Miros: parfum impresionant, de citrice, măr verde, iarbă proaspăt tăiată, praf de pușcă
Gust: fin, proaspăt, vioi și dens, cu aciditate percutantă, arome de citrice, caprifoi și flori albe, combinate cu o mineralitate foarte pură, de praf de pușcă; sfârșit lung, persistent
Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, languste, homar, brânză de capră
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 8-10oC
Potențial de păstrare: 6-8 ani
Maturat 5 luni pe drojdii, în tancuri de inox.
Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Florilège este făcut din struguri proveniți din trei terroir-uri diferite ale domeniului: marnă, argilă și lut-silex.
Ediția 2017 - 16,5 Puncte Jancis Robinson
Jonathan Pabiot, fost campion de motocros, este noul copil minune al Văii Loarei și Pouilly Fumé-ului. Considerat a fi "următorul Didier Dagueneau", el a fost discipolul lui Didier Barral, celebrul producător din Faugères, de la care a învățat tainele viticulturii organice și biodinamice. La 21 de ani, el se întoarce la domeniul familiei din Pouilly-Fumé, dornic să aplice tot ce învățase. Dar tatăl său, Didier Pabiot, a patra generație de viticultori din Les Loges, nu s-a lăsat convins. Totuși, el i-a dat lui Jonathan, 1,5 ha de vie, moșțtenire de la bunicul său. Jonathan a mai închiriat 1,5 ha, pe care ulterior le-a cumpărat și a început conversia la viticultura organică. Așa s-au născut cuvée-urile de top Prédeliction și Eurythmie, aflate azi la atât de mare căutare. De aici, s-a dus vestea că Jonathan va fi cel ce va ridica nivelul Pouilly-Fumé-ului de calitate, așa cu o făcuse cu câteva zeci de ani înainte, marele Didier Dagueneau.
După nici șase luni, tatăl lui Jonathan a fost convins de rezultatele fiului său. El a decis să treacă la viticultură organică și pe celelalte 17 ha ale domeniului. Cu forțe reunite, cei doi Pabiot au reușit ca, în 2010, să obțină certificarea organică pe toate cele 20 ha, începând trecerea către viticultura biodinamică.
Astăzi, vinurile lui Jonathan au cucerit lumea prin puritate, precizie și vivacitate, fiind considerate unele dintre cele mai reușite vinuri ale apelațiunii.
POUILLYFF075