Nou Vin Benito Ferrara Greco di Tufo Vigna Cicogna 2019 DOCG Italia - ST 0.75L View larger

Vin Benito Ferrara Greco di Tufo Vigna Cicogna 2019 DOCG Italia - ST 0.75L

5 Grappoli, Bibenda .Proaspăt, complex, armonios și mineral, cu o impresie dominantă de piatră zdrobită și praf umed, împletită cu note de migdale, cimbru și salvie. În gură, e foarte proaspăt, energic, viguros și sec, cu o mineralitate și prospețime incredibile, structură frumoasă, mătăsoasă și sfârșit mineral, extraordinar.

Mai multe detalii

In stoc

Pret: 115,00 lei

Mai multe informatii

Benito Ferrara Greco di Tufo ”Vigna Cicogna” 2019

Perioada optimă de consum: 2020-2024

Producător: Benito Ferrara - Campania 

Soi: Greco di Tufo - vițe vechi de peste 20 ani

Culoare: galben-pai strălucitor   

Miros: proaspăt, complex, armonios și mineral, cu o impresie dominantă de piatră zdrobită și praf umed, împletită cu note de migdale, cimbru și salvie

Gust: foarte proaspăt, energic, viguros și sec, cu o mineralitate și prospețime incredibile, structură frumoasă, mătăsoasă și sfârșit mineral, extraordinar

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, somon afumat, tartar de somon sau ton

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 6-8°C

Fermentat în inox. Maturat 7 luni în inox și una sau două luni la sticlă.
5 Grappoli, Bibenda 

***

Azienda Agricola Benito Ferrara a fost înființată în 1880. Pe atunci, avea 40 ha. Astăzi, viile de pe cele 8 ha rămase, se întind în zona Tufo, în micul sat Sao Paolo - zona tradițională pentru cultivarea soiului Greco di Tufo - și în zona Montemiletto, pentru Aglianico. Viile sunt ideal situate la 450 - 600 m deasupra nivelului mării, pe dealuri cu expunere sudică și sol bogat în calciu, fosfor și siliciu, plus rocile sulfuroase de la mare adâncime.

Faima vinurilor i se datorează lui Benito Ferrara, a cărui fiică, Gabriella, îi continuă munca producând vinuri apreciate și vânate pe cele mai serioase piețe internaționale. Benito Ferrara este astăzi numele asociat cu cele mai bune vinuri din Campania.

30 alte produse din aceeasi categorie