Buchet intens și floral, cu inconfundabilele note de migdale amare și o puternică componentă minerală. În gură, este sec, proaspăt și armonios, cu arome florale (flori de salcâm) și de fructe de vară (piersici albe, pere, dude), împletite cu adieri de cedru, fân, cimbru și salvie. Sfârșit mineral, pe note de migdale amare.
In stoc
Warning: Last items in stock!
Data disponibilitate:
Benito Ferrara Greco di Tufo ”Terra D'Uva” 2019
Perioada optimă de consum: 2020-2023
Producător: Benito Ferrara - Campania
Soi: Greco di Tufo - vițe vechi de peste 20 ani
Culoare: galben-pai cu tente aurii
Miros: intens și floral, cu inconfundabilele note de migdale amare și o puternică componentă minerală
Gust: sec, proaspăt și armonios, cu arome florale (flori de salcâm) și de fructe de vară (piersici albe, pere, dude) împletite cu adieri de cedru, fân, cimbru și salvie și sfârșit mineral, pe note de migdale amare
Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, somon afumat, pui, tartar de somon sau ton
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 6-8°C
***
Azienda Agricola Benito Ferrara a fost înființată în 1880. Pe atunci, avea 40 ha. Astăzi, viile de pe cele 8 ha rămase, se întind în zona Tufo, în micul sat Sao Paolo - zona tradițională pentru cultivarea soiului Greco di Tufo - și în zona Montemiletto, pentru Aglianico. Viile sunt ideal situate la 450 - 600 m deasupra nivelului mării, pe dealuri cu expunere sudică și sol bogat în calciu, fosfor și siliciu, plus rocile sulfuroase de la mare adâncime.
Faima vinurilor i se datorează lui Benito Ferrara, a cărui fiică, Gabriella, îi continuă munca producând vinuri apreciate și vânate pe cele mai serioase piețe internaționale. Benito Ferrara este astăzi numele asociat cu cele mai bune vinuri din Campania.