Vin Hermeziu Scrisori 1 Chardonnay & Sauvignon Blanc Sec - ST 0.75 L View larger

Vin Hermeziu Scrisori 1 ALB Chardonnay & Sauvignon Blanc Sec -ST 0.75 L

Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară. 

Mai multe detalii

In stoc

Pret: 33,00 lei

Fisa de date

CuloareAlb
TipSec
Alcoolemie12.5 %
Volum750 ml
TARAROMANIA

Mai multe informatii

Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară. 

Crama Hermeziu se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

Hermeziu, numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi, are și el o etimologie veche și scufundată în legende zbuciumate. Exprimă culoarea roșie, carmin și definește spiritul de luptător, de viteaz ce își eliberează neamul, satul, teritoriul de atacatori și prăduitori. A dat nume satului și moșiei boierești, mândrie răzeșilor de pe malul Prutului, sonoritate cramei de astăzi. Pe moșia de la Hermeziu s-au bucurat, s-au întristat, și-au trăit viețile și le-au încheiat membrii familiei Negruzzi. De la scriitorul Costache Negruzzi, la Ella Negruzzi, prima femeie avocat din România, Leon Negruzzi, scriitor, primar și prefect de Iași, până la generalul Mihai Negruzzi și fiul sau Bob Negruzzi, scriitor de limba franceză, toți și-au legat destinele de pământurile de la Hermeziu.

Relieful terasat și tehnica modernă reușesc, din 2006 de când începe istoria Cramei, să compună un mediu perfect pentru strugurii cultivați pe cele 132 de hectare de teren. Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioacă de Bohotin sunt soiuri vinificate cu grijă de oenologi recunoscuți, cu utilaje în întregime din import, de la prestigioasa firmă italiană Casa Grande, pentru a obține vinuri premiate, cu o foarte bună aciditate naturală.

Inspirate din „Scrisori la un prieten” ale lui Costache Negruzzi, această gamă de vinuri conţine 3 cupaje atent selecţionate spre a fi savurate alături de oameni dragi şi dezbateri contemporane. Fiecare vin „Scrisori” împărtăşeşte crâmpeie de viaţă tihnită de boier moldovean şi invită la încântare şi bucurie în atmosfera arhaică de secol 19.

30 alte produse din aceeasi categorie