Vin JELNA Navicella Pinot Noir & Cabernet Sauvignon & Merlot Ed Limitata 2954 st Romania - ST 0,75L

Vinul își etalează eleganţa cu deosebită rigoare. 85% Pinot Noir, 9% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot

 Fructozitatea și catifelarea definesc cel mai bine atacul, acestea continuându-și parcursul și pe durata gustului, fiind foarte bine întărite în această etapă de o aciditate vivace.

Mai multe detalii

In stoc

Pret: 140,00 lei

Mai multe informatii

Vita-de-vie: Pinot Noir anul 5, Cabernet Sauvignon anul 17, Merlot anul 17

Areal: DOC Lechinţa-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral și Guyot cu cap înălţat

Producție la hectar: 4T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi in depozite frigorifice cu scopul de a fii aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinţi fiind usor, aceștia și-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 12 zile la temperatura de 24 grade celsius, operându-se 1 délestage dimineaţa și un remontage închis seara, zilnic. Concomitent cu sfârșitul fermentaţiei alcoolice și malolactice, s-a efectuat o post termo-maceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile.

Maturare: Vinul a fost maturat timp de 14 luni în barrique-uri de stejar transilvănean cu cel mai înalt indice de fineţe, barrique la prima utilizare 60% respectiv 40% la a 2-a trecere.

Maturare secundara: Navicella s-a restructurat în sticlă timp de 10 luni, înainte de lansarea pe piaţă.

Editie limitata la 2948 sticle

Volum Alcool: 13.5%

pH: 3.54

Aciditate: 5.7 g/L TA

Zahăr rezidual: 0.8 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Rubinie cu tente vișinii
  • Olfactiv: Vinul își etalează eleganţa cu deosebită rigoare, straturile aromatice: fructate, condimentate și animalice dezvăluindu-se treptat, alcătuind o trilogie senzorială ludică
  • Gustativ: Fructozitatea și catifelarea definesc cel mai bine atacul, acestea continuându-și parcursul și pe durata gustului, fiind foarte bine întărite în această etapă de o aciditate vivace. Post-gustul captează prin taninurile viguroase, coapte și expresive, surprinzând fiecare mugur de pe palatin.

Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius

Tezaurizare: 2029+

 

"Eu intotdeauna vinific ascultand cu atentie vocea terroir-ului. Daca timpul si viata mi-au oferit sansa de a vinifica in mai multe zone din Romania (Dealu Mare, Oltina, Murfatlar), precum si din lume (Franta, Noua Zeelanda), de a studia in Romania, Spania si Italia…pot sa va spun ca toata aceasta experienta binecuvantata nu a facut altceva decat sa ma smereasca in fata perfectiunii naturii, a jocului vietii din vita-de-vie si a ingineriei naturale ce alchimizeaza strugurele in vin. Astfel in vinurile noastre, veti putea regasi tipicitatea clara de Lechinta-Jelna, proaspete, acide, puternice, rafinate si aromate, precum si multe suprize venind din partea unei vinificari pro-active, si anume vinuri create cu drojdii salbatice, indigene, altele cu drojdii selectionate, altele cu fermentatie secventiala, unele lasate la macerat in pielita, altele in presa, altele fara maceratie. Toate au fost adaptate, nu s-a urmat nici o reteta clasica si nici nu vom urma vreuna, mereu si mereu vom incerca sa surprindem cu ochiul nostru uman, perfectiunea pe care ne-o daruieste natura."

30 alte produse din aceeasi categorie