Nou Vin Benito Ferrara Vigna Quattro Confini Taurasi 2015 DOCG Italia - ST 0.75L View larger

Vin Benito Ferrara Vigna Quattro Confini Taurasi 2015 DOCG Italia - ST 0.75L

95 Puncte Vinous: ”Nas încântător, foarte floral, cu arome pure de cireșe negre, lemn de santal, ierburi aromate dulci și gudron. În gură, este foarte lung și pur, cu un echilibru magic între fruct, aciditate și tanini. Sfârșit lung, impecabil. Un Taurasi magic, unul dintre cele mai bune pe care le-am gustat în această etapă de evoluție, de la Ferrara. Bravo!”

Mai multe detalii

In stoc

Pret: 198,00 lei

Mai multe informatii

Benito Ferrara ”Vigna Quattro Confini” Taurasi DOCG 2015

Perioada optimă de consum: 2021-2034

Producător:  Benito Ferrara - Taurasi, Campania

Soi: 100% Aglianico - 

Culoare: roșu-rubiniu cu reflexii granat  

Miros: intens și persistent, de fructe roșii, violete și mirodenii

Gust: bogat, cald și catifelat, cu structură excelentă; foarte lung și pur, cu un echilibru magic între fruct, aciditate și tanin; sfârșit lung, impecabil, cu nuanțe catifelate și concentrate de violete, prune, mure, cireșe negre și mirodenii orientale

Recomandări gastronomice: vânat, carne roșie, brânzeturi maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Fermentat în inox. Maturat 11 luni: 30% în baricuri franțuzești și 70% în inox. Apoi, este asamblat și îmbuteliat după o lună. Maturat 6 luni la sticlă.

95 Puncte Vinous/Ian d'Agata: ”Rubiniu profund, moderat saturat. Nas încântător, foarte floral, cu arome pure de cireșe negre, lemn de santal, ierburi aromate dulci și gudron. În gură, este foarte lung și pur, cu un echilibru magic între fruct, aciditate și tanini. Sfârșit lung, impecabil, cu nuanțe catifelate și concentrate de violete, prune, mure, cireșe negre și mirodenii orientale. Un Taurasi magic, unul dintre cele mai bune pe care le-am gustat de la Ferrara, în această etapă de evoluție. Bravo!”

***

Azienda Agricola Benito Ferrara a fost înființată în 1880. Pe atunci, avea 40 ha. Astăzi, viile de pe cele 8 ha rămase, se întind în zona Tufo, în micul sat Sao Paolo - zona tradițională pentru cultivarea soiului Greco di Tufo - și în zona Montemiletto, pentru Aglianico. Viile sunt ideal situate la 450 - 600 m deasupra nivelului mării, pe dealuri cu expunere sudică și sol bogat în calciu, fosfor și siliciu, plus rocile sulfuroase de la mare adâncime.

Faima vinurilor i se datorează lui Benito Ferrara, a cărui fiică, Gabriella, îi continuă munca producând vinuri apreciate și vânate pe cele mai serioase piețe internaționale. Benito Ferrara este, astăzi, numele asociat cu cele mai bune vinuri din Campania.

30 alte produse din aceeasi categorie