Vin Budureasca Zenovius Rosu Cabernet Sauvignon & Syraz Colectia Premium - ST 0,75L View larger

Vin Budureasca PREMIUM Zenovius Rosu Cabernet Sauvignon & Syraz Colectia Premium - ST 0,75L

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, încă din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.

Mai multe detalii

In stoc

Pret: 40,00 lei

Fisa de date

CuloareRosu
TipSec
Alcoolemie14.5 %
Volum750 ml
TARAROMANIA

Mai multe informatii

Nota de degustare

Asamblaj roșu rubiniu dens, cu arome de cireșe supracoapte și note fine de scorțișoară. Un vin cu gust plăcut de prune coapte, cu taninuri foarte bine integrate în masa vinului și subtile senzații condimentate, care oferă o mult râvnită complexitate vinului.

Se servește cu preparate culinare din carne de porc sau de miel. Încercați-l alături de cotlet de porc pe os în crustă de ierburi aromate sau împreună cu platouri de brânzeturi de oaie maturate.

Pentru acest vin deosebit, strugurii de Cabernet Sauvignon (70%) s-au vinificat separat de cei de Shiraz (30%). Culesul acestora a început târziu, pentru a se obține vinuri cât mai consistente, iar strugurii au fost selectați pe masa specială de sortare în vederea menținerii unui nivel foarte înalt de calitate a vinului. 40% din aceste două soiuri a fost maturat în baricuri din stejar american și românesc timp de până la 12 luni. Din acest motiv, vinul prezintă un excelent potențial de învechire la sticlă.

Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).

Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 18 - 20°C.

Istoria Zonei

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, încă din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.

Nu este o coincidență faptul că limba pe care românii o vorbesc astăzi mai păstrează încă destul de mulți termeni dacici cu aplicabilitate în domeniul cultivării viței-de-vie. Cuvinte precum: butoi, cârcel sau strugure arată încă o dată că moștenirea dacică în crearea vinului a fost și continuă să fie de o  importanță fundamentală.

Este bine cunoscut faptul că, la sfatul marelui său preot, Deceneu, regele dac Burebista a decis să taie vița-de-vie. Mai puțin cunoscut este motivul pentru care a luat această decizie. Nu a fost doar pentru a reduce consumul de vin în rândul dacilor, cât mai ales pentru a diminua interesul pentru teritoriile sale, vestite pentru calitatea vițelor-de-vie, și pentru a-și proteja astfel poporul de invaziile inamice.

Istoricii antici vorbesc în scrierile lor despre vinurile de mare calitate produse în regiune. De exemplu, însuși marele Homer menționa în textele sale că războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin. În prezent, vinurile Budureasca sunt cunoscute și apreciate în România și în toată lumea pentru caracteristicile lor unice, tradiționale, precum și pentru vinificarea în stilul modern al Lumii Noi, împletind deopotrivă moștenirea istorică a terroir-ului cu modernitatea tehnologiei și inspirația vinificatorului.

 

Podgorie

Viile Budureasca fac parte din faimoasa regiune Dealu Mare (localizată în Subcarpații de Sus) și se întind pe o suprafață de aproximativ 275 de hectare – din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 25 de hectare au fost păstrate vițele vechi.

Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea sa sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței-de-vie. Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 175m și 400m. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate.

Poziționarea sudică, perioada lungă de strălucire a soarelui și solurile extrem de bogate, formate din cernoziomuri și calcar, oferă recoltelor noastre proprietăți care sunt aproape imposibil de găsit în alte regiuni ale țării. Climatul temperat-continental, cu numeroși curenți de aer cald veniți din zona mediteraneană, contribuie și el, din plin, la calitatea desăvârșită a vinurilor produse la Budureasca.

Nu este o întâmplare faptul că Viile Budureasca sunt localizate pe exact aceleași coordonate geografice precum Bordeaux sau Burgundia, două regiuni faimoase în industria vinului poziționate, ca și viile noastre pe paralela 45. Rezultatul este un terroir cu potențial extraordinar pentru producerea de vinuri de înaltă clasă.

 

Oenolog

Oenolog internațional cu experiență de peste 30 de ani în vinificație, Stephen Donnelly este cunoscut în acest domeniu sub pseudonimul “Flying Winemaker” sau “Wine Trouble Shooter”.

Stephen și-a început cariera în Napa Valley, studiind la celebra universitate Davis, din California, și de atunci și-a confirmat și reconfirmat talentul și experiența creând vinuri excepționale în Anglia, Ungaria, Africa de Sud, India și România.

Vinul fiecărei țări are propriile caracteristici și propria sa tipicitate, iar el a reușit să câștige medalii internaționale pentru fiecare producător cu care a colaborat de-a lungul timpului.

A început să vinifice în țara noastră în anul 1995, iar începând cu 2007 este oenologul Budureasca, obținând pentru vinurile noastre peste 300 de medalii de aur, argint și bronz la renumite concursuri de profil, precum Decanter World Wine Awards, Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, International Wine Challenge, International Wine and Spirit Competition, Berlin Wine Trophy și multe altele.

„În calitate de oenolog, rolul meu este acela de a evidenția ceea ce este mai bun din fiecare varietate de struguri, iar filozofia mea este că atunci când vine vorba despre calitate, nu exisă niciun compromis.”

 

Crama Budureasca

Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500 mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.

Tipul de construcție avangardist și tehnologia de ultimă oră utilizată pentru echiparea cramei ne îndreptățește să spunem că avem una dintre cele mai moderne centre de vinificație din România, cu o capacitate de producție și stocare de circa 3 milioane de litri de vin.

30 alte produse din aceeasi categorie