Vin rosu oferit de crama Gitana, colectia PREMIUM. Soi de struguri folositi Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi.
In stoc
Warning: Last items in stock!
Data disponibilitate: 2016-12-15
Vin Gitana Lupi Cabernet Sauvignon & Merlot & Saperavi Premium Moldova - ST 0.75L
Vin rosu oferit de crama Gitana, colectia PREMIUM. Soi de struguri folositi Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi.
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Culoare | Rosu |
Tip | Sec |
Alcoolemie | 14.5 % |
Zaharuri | 2,5 |
Aciditate (g/l) | 5,9 |
Volum | 750 ml |
TARA | MOLDOVA |
Procesul de vinificare: Strugurii sunt recoltaţi manual, iar producerea vinului se realizeaza folosind tehnici vinificare clasice si echipamente moderne, de ultima generaţie. Macerarea pe bostina si fermentaţia are loc pentru 20 de zile in cazi din lemn de stejar. Strugurii sunt recoltaţi manual. Procesul de vinificare este unul traditional, macerarea pe bostina petrecindu-se timp de 20 zile in cazi din lemn de stejar. In timpul fermentarii, toate eforturile sint orientate spre a optimiza extracţia aromelor si substantelor colorante. Dupa terminare fermentarii alcoolice, vinul este supus procesului de maturare in butoaie mari din lemn de stejar din Krasnodar , unde se va petrece si fermentarea malo-lactica. Procesul de maturare continua in baricuri de 225 litri pentru o perioada de 18 luni.
Vizual: roşu rubiniu intens, cu reflexii purpurii. Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de mure si fructe, la care se adauga nuanţe de ciocolata, boabe de cafea, lemn dulce si marochin. Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens si complex si un post-gust rafinat, prelung, de prune si mure.
Soiul strugurilor: Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi
Tip vin: rezerva matur, rosu, sec.
Anul recoltei: 2012
Se recomanda a fi consumat la o temperatura cuprinsa intre 16-18 °C.
Recomandari culinare: Poate insoti carnea afumata, carnea la gratar, ciupercile si alte legume prajite. E perfect cu vinat, carnea rosie, mincaruri spetiate si cascavaluri mature.